Blog

3 ting, corona-krisen kan lære os om at flytte adfærd

Forfatter
Christian Rydal Kirkebæk

Corona-krisen er et studie i, hvordan man på kort tid får mange mennesker til at ændre adfærd. Her er 3 ting, de seneste måneder kan lære os om god adfærdskommunikation.

Læs mere

Sproget er ladet med: Hvordan en pandemi blev til en krig og Brexit til en skilsmisse

Forfatter
Johan Engel Bolving

Ord kan få os til at grine. Ord kan få os til at græde. Ord er slet og ret fantastiske. Og så er de magtfulde, fordi de får os til at opfatte ting på en bestemt måde uden, at vi lægger mærke til det. Det ser vi lige nu, hvor vi står i en krisetid. Ja, ordet krise giver dig formentlig nogen helt særlige associationer, så snart du hører det. Den egenskab har ord nemlig, og det vil jeg vise dig i dette blogindlæg, hvor vi også skal rundt om skilsmisseretorik og fødevarejargon.

Læs mere

Corona-krisen: En adfærdskampagne helt uden adfærdsdesign?

mm Forfatter
Asbjørn Haugstrup

Milliarder af mennesker verden over ændrer adfærd i disse uger og måneder: Holder afstand, arbejder hjemme, vasker hænder, hoster i ærmer og så videre. Verdens største kampagne for at få os alle til at ændre adfærd og corona-kurven til at flade ud, er i fuld gang. Men adfærdsdesign fylder forbløffende lidt i de bestræbelser – i hvert fald i Danmark. Og alligevel ser myndighederne ud til at lykkes – for nu.

Læs mere

Kampen om Corona-fortællingen er begyndt

Forfatter
Bjørn Ubbe Ebbesen

De sidste uger har budt på adfærdsændrende krisekommunikation fra regeringen. Men i mandags tippede vægtskålen: Mette Frederiksen forbereder sig nu på håndteringen af det paradoks, den danske Corona-håndtering risikerer at skabe. Hvis sundhedskrisen ikke bliver helt så slem som forventet, hvordan forsvarer vi så de økonomiske konsekvenser?

Læs mere

Virksomheder med samfundssind: Klogt eller kikset?

mm Forfatter
Asbjørn Haugstrup
Radius user Forfatter
Johanne Deiborg-Eliasson
Radius user Forfatter
Louise Blaabjerg Christoffersen

Samfundssind. Det ord har været på alles læber, siden statsministeren appellerede til os alle om at gøre vores og sætte egne behov til side for det fælles bedste under corona-krisen. Den opfordring har også virksomheder i alle størrelser taget alvorligt. Men det er ikke ligegyldigt, hvordan man går til opgaven. Træder man ikke varsomt, kan man hurtigt fremstå både patetisk og smålig. You need to do good – well.

Læs mere

Redaktørens guide: Pia Kjærsgaard-finten og andre guldkorn

Forfatter
Johanne Deiborg-Eliasson

En god tekst kan se ud på en milliard måder, og der vil altid være delte meninger om, hvorvidt en tekst er god eller ej. Men der er alligevel små generelle fintuninger, der som regel kan gøre en tekst bedre, lettere at læse og mere lækker. Her er fem simple, snusfornuftige og succesgaranterende råd.

Læs mere

Behøver Australien at brænde, før vi ændrer vaner?

Forfatter
Emma Hjorth Jensen

Australien brænder, og danskerne donerer penge som aldrig før. Det er et rigtigt godt (og trist) eksempel på, at mennesker ændrer adfærd, når de står på en brændende platform. Et godt eksempel på det modsatte er mig. Jeg er endnu ikke kommet i gang med at sortere skrald. Men der er heldigvis håb for folk, der vil overbevise dovne typer som mig om at ændre vaner. For du kan godt lykkes med adfærdsændrende tiltag – så længe de ikke handler om luftige visioner og gode argumenter.  

Læs mere

10 ord vi bør efterlade i 10’erne

Forfatter
Christian Rydal Kirkebæk
Radius user Forfatter
Louise Blaabjerg Christoffersen

Hvad er bedre end et nyt årti til at viske tavlen ren og starte på en frisk? Som de ordnørder vi er, vil vi ikke forpasse muligheden for at bruge overgangen til det nye årti til at rydde lidt ud i vores fælles ordforråd.

Læs mere

Bloomberg skyder sin kampagne i gang med et brag

Forfatter
Marie Andersen

Jobs creator – Leader – Problem solver. De tre ord kunne være Donald Trumps, men det er de ikke. De er budskaberne i den kampagnevideo, som i går annoncerede Michael R. Bloombergs kandidatur til nomineringen som demokratisk præsidentkandidat. Sammen med billeder af klassiske venstrefløjsemner, positionerer ordene Bloomberg et sted i grænselandet mellem Sanders/Warren/Biden og Trump. Marie Andersen kigger nærmere på hans kampagne.

Læs mere

Den grafiske designers guide til PowerPoint

Forfatter
Maja Liv Petersen

Den gode PowerPoint er ikke kun gjort af guldkorn. Den består også af et enkelt, professionelt look, som er let at overskue for modtageren. Men hvordan skaber man lige det, når man ikke er grafisk ekspert? Vores grafiske designer, Maja Liv Petersen, viser dig det her.

Læs mere

Forlang det samme af din krisekommunikation, som du gør af dine børn

mm Forfatter
Nicolaj Egerod

Man kommer langt, hvis man forlanger det samme af sin krisekommunikation, som man forlanger af sine børn, når de har dummet sig. Tag ansvaret på dig. Sig undskyld, så man forstår det og med empati. Fortæl, hvilke konsekvenser du har draget. Og giv et løfte om, hvad du vil gøre for at undgå at stå i samme situation igen.

Læs mere

Nej, PR er ikke so last season

mm Forfatter
Fie Ebbesen Graae

PR er, som mange andre discipliner, der rimer på medier, under forandring. Derfor er det nogle andre regler end tidligere, der gælder i omdømmespillet. Det skaber udfordringer – men også nye muligheder.

Læs mere

Tre lektier fra et årti med Løkke

Forfatter
Bjørn Ubbe Ebbesen

Holdningerne til Lars Løkke Rasmussen og hans eftermæle brydes i disse dage, men anerkendelsen af hans strategiske og kommunikative begavelse synes der at være enighed om. Og med god grund. Hans rejse fra udmattet COP15-formand til rolig statsmand kan lære os vigtige lektier om værdien af forfængelighed, kreativitet og autenticitet. Her får du tre nedslag i de sidste 10 år med Løkke i formandsstolen.

Læs mere

Podcasts hitter: Her er 10, du bør lytte til i ferien

Forfatter
Radius

Podcasts er kommet for at blive. Knap hver tredje dansker har lyttet til podcasts, og 37 procent af podcastlytterne forventer, at de kommer til at podcaste mere i fremtiden, viser vores seneste undersøgelse. Er du en af dem? Hvis du er, så er her vores 10 tips til podcasts, du kan fylde ferien ud med.

Læs mere

Fra dommer til træner: Derfor skal compliance-afdelingen tage en ny rolle

Forfatter
Christian Rydal Kirkebæk

Mere regulering og større sanktioner. Compliance-funktionen er under krydspres i mange virksomheder for tiden, og det stiller nye, forretningskritiske krav. Kommunikationen til medarbejderne er vigtigere end nogensinde.

Læs mere

Valgkamp: Pas nu på med de ultimative krav

mm Forfatter
Nicolaj Taudorf Andersen
Udråbstegn i talebobbel

Valgkampen står i de ultimative kravs tegn. Men det er en risikabel strategi for de politiske partier, hvis troværdighed risikerer at lide alvorlige knæk, når vi kommer på den anden side af valget, og virkeligheden venter. Faktum er, at ikke alle kan holde, hvad de lover.

Læs mere

Sådan systematiserer du dig til succes på sociale medier

Forfatter
Emil Hobel
Sådan systematiserer du dig til succes på sociale medier

Det virale hit var i mange år målestokken for ultimativ SoMe-succes. Men den virale succes er ekstremt sjælden og svær at sætte på formel – især hvis du ikke lige har mulighed for at klæde Ronaldo ud som tigger og sende ham på gaden med et skjult kamera eller caste dit lands statsminister som superskurk i en satirisk thriller. Men hvad så?

Læs mere

Hvidvask, shitstorm og genopbygningen af et brand

Forfatter
Marie Andersen
Hvidvask, shitstorm og genopbygningen af et brand

Vores brandingchef Marie Andersen har funderet lidt over brands, shitstorms, og hvad vi kan lære af Deutsche Bank. Læs med og bliv klogere på, hvordan man genopretter tilliden til et brand, når krisen har ramt.

Læs mere

Fire spørgsmål du bør stille din digitale strategi

Forfatter
Martin Bjørn Kristensen
Digtal strategi

Martin Bjørn Kristensen stiller fire spørgsmål, som er helt essentielle, når du skal finde frem til den digitale strategi, som giver mening for lige netop din organisation.

Læs mere

Kom med på tur i mine hurtige, farverige praktikantsko

Forfatter
Emma Hjorth Jensen

Vores tidligere praktikant og nuværende student Emma tager dig med på praktikanttur på en af de dage, der bedst illustrerer en klassisk dag som kommunikationspraktikant hos Radius.

Læs mere

Gillette, #YouToo?

Forfatter
Marie Andersen
Gillette YouToo The best men can be

Der er gået mode i at fejre 30-års fødselsdagen for en tagline. Nike var de første med kampagnen ’Just Do It’ tilbage i september, og nu har Gillette fulgt trop med fødselsdagskampagnen: ’The best men can be’. Men hvor Nikes kampagne er elegant, fremstår Gillettes mere gumpetung. Vores brandingchef Marie Andersen har givet kampagnen en rundbarbering.

Læs mere

Tre spørgsmål du bør stille til kunstig intelligens

Forfatter
Anders Sigsgaard-Rasmussen
Kunstig intelligens

Det vælter frem med løsninger helt eller delvist baseret på kunstigt intelligens. De påstår at kunne hjælpe dig med alt fra regnskab til tekstforfatteri og billedgenkendelse. Men hvordan finder du en løsning, der rent faktisk kan hjælpe dig med at løse det problem, du står med, uden at du skal ud i et længere kursus i programmering?

Læs mere

Fem ting der bør forme din kommunikation i 2019

Forfatter
Radius
Fem ting der bør forme din kommunikation i 2019

Internettet flyder over med gode tips og råd til at forme din kommunikation i 2019. Vi skal ikke se os for gode til at springe med på den galej. Derfor peger vi her på fem ting, som vi tror på i 2019.

Læs mere

Her er, hvad du skal vide om podcasts

Forfatter
Jonas Stidsborg
Podcasts

Flere podcasts så dagens lys i 2018, og lytterne strømmer til. Populariteten er forståelig, for mediet er som skræddersyet til on-demand kulturen og rummer stort kommercielt potentiale for virksomheder. Men hvad er op og ned i podcastuniverset? Her får du et crash course.

Læs mere

Sådan sætter du tegn som en stjerneskribent

Forfatter
Christian Rydal Kirkebæk
Tegnsætning som en stjerneskribent

Mange tekster om tegnsætning handler primært om, hvordan du sætter tegnene korrekt. Men der er så meget mere magi i tegnene, hvis du bruger dem som sproglige virkemidler. Det ved de dygtigste skribenter. De anvender tegnsætningen aktivt til at fine-tune deres tekster, når de skal yde på topniveau. Vi giver her tre eksempler på, hvordan du kan gøre dem kunsten efter.

Læs mere

Har du husket at smadre din kernefortælling?

Forfatter
Marie Andersen

Kernefortællinger er populære for tiden. Og med god grund. Men man skal også huske at tage en hammer og smadre den. Ned i bitte små bidder. For det er dem, der giver den liv. Og som sikrer, at virksomheden forbliver relevant over for sine målgrupper.

Læs mere

Fire trin til at nagle praktikplads på bureau

Forfatter
Cecilie Valentin
Fire trin til at nagle praktikplads på bureau

Bureauerne landet over varmer op til rekruttering af forårets praktikanter, mens kandidaterne afsondrer terrænet. Her får du et par tips til at lande din drømmepraktikplads.

Læs mere

Just do it. Nike just did.

Forfatter
Marie Andersen
Nike just do it

Som 30 års-markering for det berømte ”Just Do It”-tagline har Nike lanceret en kontroversiel kampagne, der har delt vandene i det i forvejen splittede USA. Men den er også modig og genial. Vores brandingchef, Marie Andersen, forklarer hvorfor.

Læs mere

Kreativitet er ikke en gave fra Gud

Forfatter
Morten Skøtt
Kreativitet er ikke en gave fra Gud

Kreativitet er ikke en evne kun særligt udvalgte besidder. Kreativitet handler om viden og om at kombinere og sætte virkeligheden sammen på nye måder. Det kan de fleste lære.

Læs mere

Kære politikere: Den lave troværdighed har I selv ansvaret for

mm Forfatter
Nicolaj Taudorf Andersen
Politikeres troværdighed

Politikerne er blandt de faggrupper, der er mest udfordret på troværdigheden. Deres troværdighed er faldet stødt over de seneste ti år.

Læs mere

Kommunikationsfolk italesætter for meget

Forfatter
Cecilie Valentin
Kommunikationsfolk italesætter for meget

Der er gået inflation i italesættelsen. Særligt blandt kommunikationsfolk, hvor ordet alt for ofte – og fejlagtigt – bruges i flæng. Og det er et problem, mener seniorrådgiver Cecilie Valentin.

Læs mere

Forstår du heller ikke millennials? Frygt ej – det er en ligegyldig målgruppe

Forfatter
Anders Sigsgaard-Rasmussen
Forstår du heller ikke millennials - målgruppe

Hvis du går og ryster på hænderne over, hvordan du får tag i millennials, så frygt ej mere. Det er en fuldstændig ligegyldig målgruppe. Det mener vores analyse, Anders Sigsgaard Rasmussen. Find ud af hvorfor.

Læs mere

4 ting som lover godt for fremtidens Folkemøde

Forfatter
Katrine Lerche
Radius user Forfatter
Louise Blaabjerg Christoffersen
Folkemødet Bornholm

Det ottende Folkemøde er nu slut. Men der er ingen metaltræthed at spore. Tværtimod. Katrine Lerche og Louise Blaabjerg Christoffersen peger her på fire spændende tendenser, som forhåbentlig også kommer til at præge Fremtidens Folkemøder.

Læs mere

Sådan kan en gammel græker gøre dig bedre til at argumentere

Forfatter
Christian Rydal Kirkebæk

Med den helt rigtige teknik har du gode muligheder for at komme sejrrig ud af din næste debat. Christian Stenz Kirkebæk har allieret sig med de ældgamle grækere for at give dig tre gode tips til at styrke din argumentation.

Læs mere

Kære virksomhed, du kan ikke flyve under radaren i politik

mm Forfatter
Asbjørn Haugstrup

I en ny international topleder-undersøgelse gennemført af Radius’ internationale netværk, Worldcom, rangerer de adspurgte ledere ”regulatoriske forandringer” som den største trussel mod deres forretningsplaner i 2018. Alligevel er det et fåtal, der har politisk interessevaretagelse som topprioritet. Men den strategi dur ikke i politik.

Læs mere

Sådan laver du en god Facebook-kampagne

Forfatter
Morten Schubert
Facebook kampagne

At lave en Facebook-kampagne er ikke rocket science. Men at lave en god Facebook-kampagne kræver, at du kender og forstår mediets grundlæggende virkemidler – og ved, hvordan du får det optimale ud af dem. Jeg kommer her med otte greb til at få det bedste ud af din Facebook-kampagne.

Læs mere

Praktikant: Sæt ord på dine kompetencer og land dit første job

Forfatter
Johan Engel Bolving
Praktikant i Radius - Johan Bolving

Johan har netop afsluttet sit praktikophold hos os og er blevet ansat som kommunikationsassistent. Han har sat lidt ord på, hvad han har fået ud af opholdet, og hvorfor praktik giver virkelig god mening som fundament for en fremtidig karriere.

Læs mere

PR-analysen er død – længe leve PR-analysen

Forfatter
Anders Sigsgaard-Rasmussen

Befolkningsundersøgelsen har i mange år været et stærkt greb i PR-arbejdet. Men befolkningsundersøgelsen, som vi kender den i PR-sammenhæng, har mistet pusten. I dag skal der noget andet og mere til, hvis du vil have journalistens ørenlyd. Og hvad det er, giver vores analysechef, Anders Sigsgaard-Rasmussen, sit bud på her.

Læs mere

GDPR: 5 råd til god compliance-kommunikation

Forfatter
Christian Rydal Kirkebæk

Har du styr på din GDPR-kommunikation? Med 100 dage tilbage til, at EU-persondataforordningen – også kendt som GDPR – træder i kraft, er nedtællingen begyndt. Og hvis du sidder derude og tænker, at det ”kun” er en sag for jeres jurister eller it-afdelingen. Så tænk igen.

Læs mere

Video der virker

Forfatter
Emil Hobel
Video der virker

Videoindhold er fremtiden. Men hvordan sikrer du, at du får tilstrækkelig værdi ud af det videoindhold, du har skabt? Det giver vores rådgiver i digital, Emil Hobel, sit bud på.

Læs mere

Vi er slet ikke færdige med at tale digital transformation

Forfatter
Radius

Digital transformation, digitalisering, digital ledelse, digital vækst, disruption. Kan vi blive ved? Ja, det kan vi. Og det behøver ikke starte ud med store, forkromede strategier.

Læs mere

10 gode råd om medietræning for begyndere

Forfatter
Morten Skøtt
Medietræning for begyndere og forberedelse til interview

Er du parat til at udtale dig til pressen? Har du styr på dine budskaber og kan du gøre dig forståelig for din modtager? Vores rådgiver, Morten Skøtt, giver dig her 10 gode råd om medietræning for begyndere. Eller for dig, som bare gerne vil have genopfrisket hukommelsen.

Læs mere

Tre gode råd om troværdighed

mm Forfatter
Nicolaj Taudorf Andersen

Nok bløder nogle faggrupper i vores årlige troværdighedsanalyse fra Radius. Men der er flere ting, du selv kan gøre. Se vores enkle anbefalinger til, hvordan du kan arbejde med at få din troværdighed som faggruppe op.

Læs mere

Men rådet skal jo ikke disrupte!

mm Forfatter
Asbjørn Haugstrup

Knap var medlemmerne af regeringens Disruptionsråd offentliggjort, før hånlatteren gjaldede, og de professionelle interessenter, der ikke er inviteret med til højbords, højlydt gav udtryk for deres misbilligelse og forundring over sammensætningen.

Læs mere

Sig nu ordentligt farvel..!

Forfatter
Jeppe Veddinge

Mange virksomheder gør en dyd ud af at gøre det svært for kunderne at forlade butikken. Men det er en kortsigtet og skadelig strategi.

Læs mere

Glemte Uber kunderne?

mm Forfatter
Asbjørn Haugstrup

I sidste uge tabte Uber et stort slag til taxibranchen. Til taxibranchen. Smag lige på navnet. En overreguleret branche med et mildest talt dårligt image, der har forsømt at udvikle forretningsmodellen de sidste mange år. Den nye lov indebærer, at taxibranchen i Danmark forbliver et af de mest regulerede erhverv.

Læs mere

10 af de vigtigste digitale begivenheder og trends i 2016

Forfatter
Radius
Radius user Forfatter
Nadine Nordvig

Hvad har Westworld, den nye regering, customer journeys, Virtual Reality, YouTube, Workplace fra Facebook og live-transmissioner til fælles? De er blandt de 10 mest interessante digitale tendenser og begivenheder, som 2016 har budt på.

Læs mere

Se og Hør-sagen gør ondt i troværdigheden

mm Forfatter
Nicolaj Taudorf Andersen

Se og Hør-sagen har skadet den journalistiske troværdighed, og sårene skal hele. Der er dog ved at være kø ved håndvasken, da de fleste medier har travlt med at forsøge at isolere sagen til Se og Hør. Danskerne er bare lidt mere nuancerede end det.

Læs mere

Brug unge YouTubere som content creators for dit brand

Forfatter
Nadine Nordvig
Radius user Forfatter
Morten Schubert

Den danske YouTube-scene er meget populær blandt de unge, og vil du som brand ramme denne målgruppe, kan det være interessant at lave et samarbejde med en eller flere af de største, danske YouTubere, uanset om målet med samarbejdet er øget salg, brand awareness eller nye indsigter. Men hvilke overvejelser skal du gøre dig, inden du går i gang med et sådant samarbejde?

Læs mere