Podcasts hitter:
Her er 10, du bør
lytte til i ferien

Podcasts hitter:
Her er 10, du bør
lytte til i ferien

Artikler
9. juli 2019
Podcasts er kommet for at blive. Knap hver tredje dansker har lyttet til podcasts, og 37 procent af podcastlytterne forventer, at de kommer til at podcaste mere i fremtiden, viser vores seneste undersøgelse. Er du en af dem? Hvis du er, så er her vores 10 tips til podcasts, du kan fylde ferien ud med.

Spørger man danskerne, er ferietid lig med podcasttid.

I hvert fald svarer næsten halvdelen af de danske podcastlyttere – 42 procent – at de oftest tænder for podcasten, når de slapper af. De mest populære podcasts er i øvrigt dem, som handler om samfund og kultur. På en andenplads kommer podcasts om musik og på tredjepladsen podcasts om videnskab.

Det viser vores seneste undersøgelse af danskernes podcastvaner. Læs mere om den her.

Men hvad skal du så lytte til i din sommerferie? Her er vores – helt og aldeles uvidenskabelige – top 10 over podcasts, du ikke må gå glip af.

God sommerferie og god podcasting.

1: Strangers

Den amerikanske podcastserie Strangers er produceret af danskeren Lea Thau, der er bosat i Los Angeles. I hvert afsnit går hun helt, helt tæt på almindelige mennesker, der har mødt en eller anden form for modstand eller tragedie i livet. Hendes måde at fortælle og interviewe på er helt exceptionel og mange af de mennesker, hun taler med, bliver med en i lang tid bagefter.

2: Dissect

Den ultimative podcast for musiknøder med hang til R&B og hiphop. Podcasten er en reaktion på den flyvske, digitale swipe-kultur, der ofte dominerer – også i musikforbrug – i dag. Vært Cole Cuchna dykker i hver sæson ned i ét specifikt album (indtil videre Miseducation, To Pimp a Butterfly, My Beautiful Dark Twisted Fantasy og Channel Orange), og pladerne gennemgås så sang for sang. Hør den, fordi den minder dig om, at god musik handler om meget mere end lyd og ord – der er også alt det ind imellem og uden om.

3: Familie før alt

DR Dokumentar, som handler om 24-årige Olcay, der gifter sig med sin tyrkiske kusine og halvandet år senere står overfor valget om frihed eller fællesskab. Hør den fordi historien er en rørende fortælling om værdier, identitet, forventninger og magt.

4: 13 minutes to the Moon

Nørdet, men i disse tider hvor vi igen taler om store missioner, når vi skal redde klimaet, er det voldsomt interessant at høre om, hvordan en mission blev omsat til handling og til nogle gigantiske fremskridt for os mennesker. Og så er produktionsværdien helt i top!

5: Album

Podcastserie med værterne Kristian Leth og Ralf Christensen, som gennemgår og lærer dig nye ting om nogle af historiens mest ikoniske albums. Det fungerer især godt, at værterne snakker hen over et nummer, som så bliver spillet igen bagefter. Afsæt god tid når du hører den, for pladerne spilles fra ende til anden.

6: Dronekrigeren

P1 Dokumentar, som undersøger et formodet terrornetværk i Danmark med grene til IS, hvor bagmanden er centralt placeret med ansvar for opbygningen af en luftstyrke af droner. Podcasten starter med, at finansjournalist Troels Kingo får tvivlsom information fra en kilde, og derfra tager historien hurtigt fart og udvikler sig. Hør den, fordi den er både gribende og nervepirrende.

7: The Daily

Selvom du ligger i en hængekøje eller nyder udsigten over vandet, er der ingen grund til at gå glip af, hvad der rør sig i verden. New York Times’ daglige podcast ’The Daily’ opdaterer dig på, hvad der sker i amerikansk og international politik – og i et letfordøjeligt format, så du ikke bliver overanstrengt på din ferie.

8: Science Weekly

The Guardian udgiver denne podcast om de vildeste nybrud inden for videnskaben. Hør den, fordi det er absurd interessant og giver dig oceaner af fun facts, du kan blære dig med over for familie og venner.

9: Fodbold FM

Fodboldnørder har vi så rigeligt af i Radius, men de fik kun lov til at få én fodboldpodcast på listen her. Valget faldt på Radio24syv, som efter sigende står bag den mest lødige danske fodboldpodcast, der findes. Her gennemgår værterne med nørdet grundighed og sammen med de bedste danske eksperter, tendenser og nyheder i fodboldens verden, og det siges at være utroligt fedt.

10: Crimetown

Undersøger kulturen omkring illegale ting og fænomener – the culture of crime. Podcasten tager udgangspunkt i en ny, amerikansk by i hver sæson og er fyldt med fede anekdoter fra frihedens land. Podcastens værter er Marc Smerling og Zac Stuart-Pontier, der også producerer serien og tidligere har arbejdet sammen på miniserien The Jinx.

Artikler
9. juli 2019