Det Blå Danmark

Design
Public Affairs

Radius har bistået brancheorganisationen Danske Rederier med arbejdet i Klimpartnerskabet for Det Blå Danmark.

Baggrunden for opgaven var regeringens etablering af de 13 klimapartnerskaber i november 2019. Hvert partnerskab repræsenterede én sektor og fik som opgave at formulere en ambition samt konkrete anbefalinger til, hvordan sektorens CO2-udledning kan reduceres.

Søren Skou, CEO for A.P. Møller – Mærsk A/S, stod i spidsen for arbejdet som formand for Klimapartnerskabet sammen med de to næstformænd, Carsten Jensen, adm. direktør for Molslinjen og Bjarne Foldager, adm. direktør for Man Energy Solutions.

Danske Rederier var sekretariat for Klimapartnerskabet og bad Radius hjælpe med udviklingen af rapporten. Herudover afviklede Danske Rederier og Radius i fællesskab en brancheworkshop for 150 personer fra og omkring Det Blå Danmark.

De mange tanker og ideer fra workshoppen blev efterfølgende kondenseret til 21 forskellige forslag til, hvordan søfartens udledningen kan sænkes.

Rapporten blev overrakt til regeringen den 16. marts 2020 efter et kort og effektivt forløb. Rapporten kan læses her sammen med rapporterne fra de andre klimapartnerskaber.