International profil bliver
bestyrelsesformand
i Radius

Radius
får ny
bestyrelses-
formand

Nyhed
16. november 2021

Radius CPH får nu en af kommunikationsbranchens største internationale profiler som bestyrelsesformand. Lars Hemming Jørgensen (Chief Commercial Officer i Vice og global chef for Virtue) overtager nemlig hvervet fra virksomhedens stifter, Nicolaj Taudorf Andersen. Det sker som led i en større oprustning af Radius CPH A/S efter virksomheden leverede sit bedste resultat nogensinde i 2020.

Lars Hemming Jørgensen ser frem til at føre Radius CPH’s ambitioner om yderligere vækst og internationalisering ud i livet. Lars har erfaring fra de største kommunikationsopgaver, der findes. Fra kampagner for Coca-Cola i 77 lande til at udforme Apples retailstrategi samt en masse impactprojekter for Kick Racism out of Football, Refugee Action, Female Quotient, Planned Parenthood og Change Incorporated.

”Radius er en af de største kommunikationsvirksomheder i Danmark. Medarbejder- og kundetilfredsheden er høj, og de har virkelig vind i sejlene. Radius løser tunge opgaver for nogle af Danmarks største firmaer og brands – flere af dem er også store spillere på det europæiske og globale marked. Derfor glæder jeg mig til at se på, hvordan vi blandt andet forløser det internationale potentiale, Radius CPH åbenlyst har. Det er en spændende opgave, jeg har fået af virksomhedens partnerkreds – og jeg glæder mig til at kaste mig over den,” siger Lars Hemming Jørgensen, der er tilbage i Danmark efter at have været global chef for Virtue i New York og iværksætter samt bureauchef i London gennem 21 år.

Han tiltræder som ny bestyrelsesformand i forbindelse med en større oprustning hos Radius CPH.

Senest har virksomheden tilknyttet Jens Hjorth-Larsen, tidligere konsulent hos McKinsey & Company og Potential Project, som ny COO og ansat Lea Wohlert, tidligere politisk chef i Socialdemokratiet, som ny direktør for Public Affairs.

I den forbindelse træder stifter Nicolaj Taudorf Andersen tilbage som bestyrelsesformand og ombord i rollen som administrerende direktør.  

”Lars har den helt rigtige profil til at hjælpe os med at tage de næste store skridt i Radius CPH. Han har opbygget store kommunikationsvirksomheder globalt, er en stærk entreprenør og har samtidig indgående kundeindsigt. Jeg har selv taget spejltesten, som viser, at jeg ikke både kan drive store mængder forretning ind i Radius og samtidig dedikere den nødvendige tid til at sikre, at vores strategiske udvikling går den rigtige vej. Samtidig kan både jeg og resten af huset lære en hel masse af en så kompetent herre som Lars, der har bygget en 800 mand stor international kommunikationsvirksomhed op i form af Virtue. Det internationale udsyn, som Lars besidder, bliver en kæmpe gevinst,” siger Nicolaj Taudorf Andersen, der har grundlagt Radius CPH og i dag er hovedaktionær.

Radius CPH har i forbindelse med skiftet af bestyrelsesformand udvidet bestyrelsen med ét medlem.

I forvejen sidder der tre andre eksterne bestyrelsesmedlemmer i form af: Christian Ejvin Andersen (adm. direktør i advokatfirmaet Bech Bruun), Mika Bildsøe Lassen (kommunikationsdirektør i AP Møller Holding) og Søren Hoelgaard Justesen, der er medgrundlægger af analysevirksomheden Epinion, og som i dag arbejder som aktiv investor og Business Angel.

Fra den interne side sidder Henrik Fallesen, der er partner og den afgående bestyrelsesformand og nye næstformand i bestyrelsen, Nicolaj Taudorf Andersen.

Om Lars Hemming Jørgensen
Lars startede det digitale bureau, Large, i London i 1988, der talte LEGO, MTV, Agent Provocateur og B&O blandt nogle af sine første kunder. Large blev solgt i 2007 til den globale bureaukæde, Story Worldwide, hvor Lars blev Chief Creative Officer med ansvar på tværs af kontorerne fra Seattle til Hong Kong.

I 2013 købte han franchisen VICE Danmark og blev EVP Special Projects EMEA.

VICE Danmark voksede fra 7 til 75 ansatte under Lars ejerskab. VICE Media Group købte VICE Danmark og hans bureau Boardroom Gorillas med kontorer i London og København i 2015, hvor det indgik i aftalen, at Lars skulle være global chef for Virtue fra hovedsædet i New York.

Lars bor med sin familie på Østerbro og sidder i Møller Institutes Advisory Board, D&AD Impact Council, bestyrelsen hos ECCO samt Hvisk, som han er medstifter af.

Han har boet i 36 af sine 47 år i Iran, England, Indonesien, Luxembourg og USA.

Læs interview med Lars Hemming Jørgensen og Nicolaj Taudorf Andersen i Markedsføring her.

Nyhed
16. november 2021