Radius Talent – et praktikprogram for ambitiøse studerende

Går du med drømmen om at blive rådgiver, og er du klar til en hverdag med masser af faglig udvikling? Så er Radius Talent lige noget for dig.

 

I Radius rådgiver vi om kommunikation, der gør en forskel. For virksomheder og organisationer, for mennesker og samfundet. Vi stræber hele tiden efter at flytte grænserne for kommunikation og gøre det endnu bedre i dag, end vi gjorde i går.

 

Forudsætningen for at det kan lade sig gøre er, at vi er et hold af de allerdygtigste rådgivere i branchen. Og at vi hele tiden får de største talenter med ombord.

 

Derfor har vi Radius Talent – et praktikprogram for ambitiøse studerende med mod på at prøve kræfter med livet som rådgiver.

Marie og Hannah fortæller om at være en del af vores praktikforløb Radius Talent
Hør Emma og Lars fortælle om livet som praktikant hos Radius
Hvad er Radius Talent?

Radius Talent er et intensivt praktikprogram for dig, som vil prøve kræfter med livet som rådgiver. Når vi siger intensivt, så betyder det, at vi garanterer en stejl læringskurve. Vi skræddersyr nemlig forløbet, så det passer til dig og din profil og tager højde for, hvad du gerne vil prøve kræfter med i praksis.

 

Som praktikant bliver du også en del af et program, som gennem kurser og sidemandsoplæring giver dig en indføring til de væsentligste kommunikationsdiscipliner såsom public relations, public affairs, analyse, branding, journalistisk tekstproduktion og digital kommunikation. Du får også tilknyttet en mentor, som fungerer som din sparringspartner under hele forløbet.

 

I hverdagen er du en del af holdet i Radius på lige vilkår med dine kolleger. Det betyder, at du løser opgaver for vores kunder – typisk i teams med en eller flere kolleger. Og så deltager du i Radius Academy – et uddannelsesdøgn, hvor alle Radius’ medarbejdere tager på tur og nørder et relevant tema. Academy afvikles to gange om året.

 

Hvis dine kompetencer matcher fremtidige opgaver, er der mulighed for at fortsætte din ansættelse efter praktikforløbets afslutning. Mange nuværende og tidligere rådgivere har startet deres karriere i Radius netop sådan.

 

Kort sagt: Som en del af Radius Talent får du:
  • Et praktikforløb, der er skræddersyet til dig og din faglige profil
  • En mentor som fungerer som sparringspartner
  • Et onboarding-forløb, der giver dig en grundig intro til dine kolleger og hverdagen på bureau
  • Et skrivekursus, der styrker din skriftlige kommunikation
  • Løbende interne kurser med fokus på faglig udvikling, fx introduktion til PR, PA, analyse, strategi, branding og digital kommunikation
  • Deltagelse i vores interne uddannelsesdøgn Radius Academy
  • Spændende kunder og udfordrende opgaver
  • En uformel arbejdsplads med et stærkt fællesskab, hvor vi kommer hinanden ved

 

Hvem er du?

Du er blandt de dygtigste på din årgang og læser på en relevant, videregående uddannelse. Det kan f.eks. være kommunikation, statskundskab, medievidenskab, journalistik, retorik, digital kommunikation eller noget helt andet. Du skriver godt på både dansk og engelsk og har en interesse for, hvad der rører sig i samfundet. Du byder ind med idéer og energi og forstår en deadline. Og så er du nysgerrig af natur.

 

Vigtigst af alt har du det, vi kalder rådgivergenet – lysten og evnen til at sætte din faglighed konstruktivt i spil for andre og potentialet til at udvikle dig til en dygtig og serviceorienteret rådgiver. Dem samler vi nemlig på.

 

Rammerne

Radius Talent-programmet varer som udgangspunkt et halvt år, men det kan tilrettelægges anderledes, hvis dit studie kræver det. Du får naturligvis løn, mens du er i praktik og skal regne med at arbejde fuld tid i perioden.

Sådan søger du

 

Vi søger studerende til Radius Talent to gange om året, dvs. forår (med ansøgningsfrist i april) og efterår (med ansøgningsfrist i oktober).

 

Du finder opslagene på vores karrieresite.

 

Har du spørgsmål til praktikprogrammet, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver og talentchef Katrine Lerche på kl@radiuscph.dk eller tlf. 2927 4976.

Lidt mere om praktik hos Radius og gode tips

 

Vores tidligere praktikant og nuværende rådgiver Emma tager dig med på praktikanttur på en af de dage, der bedst illustrerer en klassisk dag som kommunikationspraktikant hos Radius. Læs hendes blog her.

 

Vores tidligere praktikant og nuværende rådgiver Johan har sat lidt ord på, hvad han har fået ud af praktikopholdet hos Radius, og hvorfor praktik giver virkelig god mening som fundament for en fremtidig karriere. Læs hans blog her.

 

Når du først har besluttet dig for, hvor du vil søge hen i praktik, skal du igennem de fire famøse trin, inden den er hjemme. Vi guider dig igennem processen og giver dig gode råd til den perfekte praktikansøgning. Læs mere her.

 

Du kan også få nyheder fra Radius og følge med i hverdagen på bureauet på Linkedin, Facebook og Instagram.

”At være praktikant hos Radius er nærmest en slags ’crash course’ i virkeligheden. Pludselig er nyheder, politik og spin ikke abstrakte størrelser i aviser og bøger – du er ikke længere en del af publikum, men med bag scenen. Det er en sjov, intens og meget lærerig forestilling.”
Ebbe Elhauge Kristensen, tidl. praktikant, nu Head of Section hos Digitaliseringsstyrelsen
“Det var en øjenåbner at komme i praktik hos Radius. Jeg oplevede, hvordan nogle af Danmarks dygtigste konsulenter arbejder, og samtidig blev jeg klogere på egne kompetencer og interesser. Derudover var praktikforløbet enormt lærerigt og spændende på det faglige plan.”
Karoline Kaae Svendsen, tidl. praktikant og studentermedhjælper hos Radius, nu rådgiver hos Conaxess Trade Denmark
”Som ærkehumanist var det i den grad lærerigt at komme under huden på så mange forskellige virksomheder og stofområder i løbet af praktikanttiden. Og samtidig var det fedt at opleve, hvordan mine kvalifikationer konkret kunne bruges fra dag ét.”
Jacob Ludvigsen, tidl. praktikant og senere konsulent hos Radius, nu filmredaktør hos Soundvenue
”Gennem et super lærerigt og sjovt forløb, hvor jeg kom omkring mange forskellige slags opgaver og kunder og selv fik lov at byde ind og være med til at forme opholdet, fik jeg en indsigt i en branche, som jeg i virkeligheden nok ikke vidste så meget om på forhånd, men meget gerne fortsatte i.”
Nadine Nordvig, tidl. praktikant og senere rådgiver hos Radius, nu Senior Communications Consultant hos Danske Bank
“Jeg var overrasket over, hvor meget jeg rykkede mig fagligt på de seks måneder, jeg var praktikant og hvor stor mulighed, man selv har for at tilegne sig sjove og ansvarsfulde opgaver.”
Ida Brixtofte, tidl. praktikant hos Radius, nu Senior Communication Consultant hos Danske Bank
“Praktikforløbet har været med til at bygge bro mellem min universitetsuddannelse og den akademiske tilgang til opgaver, jeg tilegnede mig der, og den praktiske virkelighed som kommunikationsrådgiver, der kræver nogle andre metodiske værktøjer og faglige kompetencer.”
Camille Bjergvang, tidl. praktikant og nu rådgiver hos Radius